latinica  ћирилица
14/02/2017 |  19:51 | Аутор: РТРС

АБА: Звезда декласирала Карпош у Скопљу

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Карпош у Скопљу са убједљивих 98:61, у утакмици 23. кола АБА лиге.
Дејан Радоњић (Фото: MN Press) -
Дејан Радоњић (Фото: MN Press)

Шампион Србије и региона играо је без Дангубића, Волтерса и Бјелице, али је и поред тога без проблема прекинуо серију домаћина од осам побједа на свом терену.

У посљедњој дионици шансу је добио и бориша Симанић који је одмах убацио тројку. Добрић и Ракићевић играли су веома добро, па је Звезда на крају додатно увећала предност и декласирала домаћина.

Карпош је почео надахнуто против великог ривала. Послије серије убачених тројки водио је са 18:8 у 5. минуту, али Звезда није паничила и лако је у наставку преокренула резултат.

На полувремену су црвено-бијели водили са 49:37 уз фантастичних 22-24 за два поена, а у наставку су рутински дошли до 22. побједе у сезони нанјевши ривалу 14. пораз.

Прилику су на овом мечу искористили Огњен Добрић и Петар Ракићевић, а шансу је у посљедњој дионици добио и Бориша Симанић.

Сви играчи Звезде су се уписали у стријелце и навијаче може да радује игра црвено-бијелих пред Куп Радивоја Кораћа.

Лука Митровић је завршио са 15 поена и 3 асистенције, Симоновић је додао 13 поена, 4 скока и 2 асистенције, а Кузмић 14 поена и 4 скока. По 10 поена убацили су Томсон, добрић, Џенкинс и Гудурић који је имао и 5 скокова и 7 асистенција. Код домаћина, Лабовић је убацио 20, а Трајковски 18 поена.

Извор: Б92