latinica  ћирилица
14/02/2017 |  19:07 | Аутор: РТРС

"Металика“ креће на турнеју

Амерички хеви метал састав „Металика“ објавио је да 10. маја почиње тромјесечну турнеју по САД и Канади, што ће бити њихова прва права турнеја од 2009. године.

Бенд „Металика“ ће имати 25 наступа на стадионима, у аренама и на фестивалима, пренио је данас Асошиејтед прес. Турнеја почиње у америчком граду Балтимору 10. маја а завршава се у канадском граду Едмонтону 16. августа.

На турнеји ће бити промовисан „Металикин“ десети студијски албум Hardwired... to Self-Destruct, који је продат у готово два милиона примјерака од изласка у новембру. То је први студијски албум бенда од 2008. године, што је најдужа пауза између два студијска албума у њиховој каријери.

Уз сваку купљену карту на турнеји обожаваоци ће добити копију новог албума.

Металику ће на турнеји најчешће пратити амерички бенд „Авенџд севенфолд“ и дански бенд „Волбит“, док ће се француски бенд „Гођира“ придружити у августу.

Бубњар „Металике“ Ларс Улрих најавио је још у августу за сајт Ролингстон могућност турнеје, рекавши тада да је вријеме да се „прописно продрма Америка“.

„Биће забавно у овим лудим, конфузним, раздорним временима видјети како се сви окупљају, остављају различитости по страни и уживају у музици. Узбуђени смо због повратка“, рекао је Улрих за Асошиејтед прес.

„Металика“ је у недјељу увече наступила на додјели награда Греми, гдје су са Лејди Гагом извели пјесму Moth into flame са њиховог новог албума.

Извор: Бета