latinica  ћирилица
14/02/2017 |  18:48 ⇒ 18:49 | Аутор: РТРС

Предложено продужење притвора за Делимустафића

Тужилаштво Кантона Сарајево предложило је Кантоналном суду у Сарајеву да за још три мјесеца продужи притвор Алији Делимустафићу, Лејли Церић и Суади Хаџић, који су ухапшени у акцији "Правда", потврдила је Срни портпарол Тужилаштва Азра Бавчић.

Продужење притвора Делимустафићу и Церићевој затражено је због опасности од бјекства, утицаја на свједоке и прикривање доказа, као и опасности од понављања кривичног дјела.

Продужење притвора за Хаџићеву предложено је због опасности од утицаја на свједоке и прикривање доказа.

Делимустафић је ухапшен 21. децембра прошле године у аутобусу Карловцу у Хрватској. За њим су биле расписане међународна и интерна потјерница, након што га Судска полиција Кантона Сарајево није пронашла на пријављеној адреси када му је одређен притвор.

Он је побјегао из БиХ након што му је Кантонални суд у Сарајеву одбио продужити притвор за два мјесеца због кривичних дјела организованог криминала у вези са злоупотребом положаја, повредом закона судије, прањем новца и преваром.

Церићева је помоћник начелника општине Стари Град Ибрахима Хаџибајрића у Служби за имовинско-правне послове, а Хаџићева бивши правобранилац општине Стари Град.

Извор: СРНА