latinica  ћирилица
14/02/2017 |  17:22 ⇒ 22:34 | Аутор: РТРС

Вучић кандидат за предсједника Србије

Након сједнице Предсједништва СНС-а, члан Предсједништва СНС-а Небојша Стефановић рекао да је једногласно изгласано да Александар Вучић буде кандидат ове странке за предсједника Србије, јавља РТС.
Александар Вучић - Фото: РТРС
Александар ВучићФото: РТРС

"Ја сам увек фер и одговарам на свако ваше питање, замолићу вас сада да не одговарам ништа пошто је саопштење врло прецизно", рекао је лидер СНС-а.

У саопштењу је наведено да Предсједништво српских напредњака предлаже Главном одбору СНС-а да за предсједника Републике Србије, као свог кандидата, истакне Александра Вучића. Та одлука, како се наводи, донијета је једногласно.

"Предсједник Српске напредне странке, Александар Вучић, обавезује се да у најбољој вјери настави разговоре са данашњим предсједником Републике Србије, Томиславом Николићем, и покуша да обезбједи пуно државно јединство свих одговорних фактора у Републици Србији, у намјери да се Србија одбрани од снага прошлости и обезбједи њен даљи напредак. Такође, предсједник Српске напредне странке, Александар Вучић, дужан је да разговара са свим партнерима Српске напредне странке и покуша да обезбједи широку народну подршку за побједу на предстојећим изборима", наведено је у саопштењу.

Сједница Главног одбора Српске напредне странке, на којој ће бити донијета одлука, биће одржана у петак, 17. фебруара 2017. године, са почетком у 17.30 часова, у Центру "Сава".

ДАЧИЋ: КАНДИДАТУРА ВУЧИЋА НАЈБОЉА ЗА СРБИЈУ

Предсједник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић поздравио је одлуку Предсједништва СНС-а.

"Та одлука је најбоља за Србију, једина рационална и логична. Његовом побједом као заједничког кандидата гарантује се политичка стабилност Србије у наредном периоду", рекао је Дачић.

Он је навео да је тим поводом за сутра заказао сједницу Предсједништва СПС-а, преноси Радио-телевизија Србије.

ВУЛИН: ВУЧИЋ ГАРАНТ СТАБИЛНОСТИ И НАЦИОНАЛНИХ ИНТЕРЕСА

Лидер Покрета социјалиста Александар Вулин поздравио је одлуку Предсједништва Српске напредне странке и истакао да је Вучић гарант стабилности и националних интереса Србије.

"Вучић је човек кога је Србија изабрала да слиједи", изјавио је Вулин за Танјуг. Покрет социјалиста је коалициони партнер СНС-а.

ЉАЈИЋ ПОДРЖАВА ВУЧИЋЕВУ КАНДИДАТУРУ

Социјалдемократска партија Србије подржаће Александра Вучића као заједничког кандидата владајуће коалиције за предсједника Србије, рекао је предсједник СДПС-а Расим Љајић.

Љајић је навео да је Вучићева побједа важна због наставка реформи и европских интеграција, преноси Радио-телевизија Србије.

Он сматра да Вучић једини има шансу да побиједи у првом изборном кругу и да је његова побједа важна због политичког континуитета и стабилности владе, али и због боље координације између предсједника Републике и Владе Србије.

"У прошлости смо имали негативна искуства са кохабитацијом, када смо имали различите политичке опције на нивоу предсједника државе и владе. Имали смо више блокаду него координацију и сарадњу", рекао је Љајић.

Извор: РТС/СРНА