latinica  ћирилица
14/02/2017 |  16:46 ⇒ 16:58 | Аутор: РТРС

У Ужицу отворена изложба "25 година Народне скупштине РС"

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић отворио је данас изложбу архивских докумената "25 година Народне скупштине Републике Српске /1991-2016/" у Историјском архиву у Ужицу.
У Ужицу отворена изложба "25 година Народне скупштине РС" - Фото: СРНА
У Ужицу отворена изложба "25 година Народне скупштине РС"Фото: СРНА

Чубриловић је рекао да му је част што је у прилици да изложбом Ужичанима прикаже развојни пут Народне скупштине као једног од најважнијих стубова Републике Српске.

Он је нагласио да је парламент Српске у овом периоду донио хиљаде закона и усвојио многе кључне одлуке које су ојачале институционални и законодавни оквир Српске.

"Увјерен сам да ћемо наставити са развојем демократије, као и са налажењем најбољих законских рјешења за грађане и да ће Српска и њен парламент трајати још дуго", рекао је Чубриловић и изразио наду да ће Српска још много година обиљежавати своје јубилеје.

Отварању изложбе у Историјском архиву у Ужицу присуствовао је и замјеник предсједника Народне скупштине Србије Ђорђе Милићевић, као и челни људи Историјског архива.

Милићевић је истакао да је ова изложба идеална прилика да се сагледа пут развоја Српске.

Предсједник Скупштине града Ужице Бранислав Митровић рекао је да га радује што је у прилици да се подсјети шта се то догађало у протеклих 25 година у Српској, саопштено је из Одсјека за односе са јавношћу Народне скупштине.

Извор: Срна