latinica  ћирилица
14/02/2017 |  16:00 ⇒ 17:23 | Аутор: РТРС

Џонатан Мур посјетио општину Језеро (ВИДЕО)

Шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Џонатан Мур посјетио је општину Језеро и разговарао са руководством ове локалне заједнице о раду општинске управе и плановима развоја. Посјетио је и Основну школу "Вук Караџи", гдје је разговарао са наставницима и ђацима о одвијању васпитно-образовног процеса у настави.
Мур у Језеру - Фото: РТРС
Мур у ЈезеруФото: РТРС

Међунационални односи у општини Језеро, која је мултиетничка средина су добри и могу послужити за примјер, кажу у ОЕБС-у.

Шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Џонатан Мур разговарао је са начлеником општине Језеро Снежаном Ружичић о раду општинске управе и плановима развоја ове рубне општине.

Мур је исказао задовољство чињеницом да су међунационални односи у општини Језеру, која је мултиетничка средина, добри и да могу послужити за примјер.

Сњежана Ружичић, начелница општине Језеро рекла је да ова локална заједница очекује подршку ОЕБС-а у реализацији равојних пројеката и едукације у школству.

Током боравка у општини Језеро, Мур је посјетио Основну школу "Вук Караџић", коју похађа 93 ученика, од чега је 18 бошњачке дјеце, те разговарао са наставницима и ђацима о васпитно-образовном процесу у овој школској установи.

У општини Језеро по посљедњем попису живи 1.362 становника, од којих је око двадесет одсто Бошњака.