latinica  ћирилица
14/02/2017 |  15:43 ⇒ 15:44 | Аутор: РТРС

Ђокић: Бошњаци да одбаце политику Изетбеговића

Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић очекује од Бошњака да одбаце политику лидера СДА Бакира Изетбговића, која води ка погоршању односа у БиХ и региону.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

"Надам се да ће бошњачки народ препознати подвалу коју чини Изетбеговић и одбацити његову политику која уводи БиХ у сукобе и проблеме из којих сам мислио да смо изашли. Очито да Изетбеговић погубним дјеловањем покушава да прикрије пад ауторитета у странци и свом народу и да прикрије неефикасност институција БиХ које наносе штету Републици Српској и БиХ", рекао је Ђокић новинарима.

Предсједник Социјалистичке партије сматра да Бошњаци немају јединствено право да бране БиХ.

"Право да бране БиХ имају сва три конститутивна народа. Овим што ради Изетбеговић, по ко зна који пут, потврђује непријатељски однос према Републици Српској и српском народу, а уколико га подржи међународна заједница, онда је сигурно да њени представници не могу рећи да нису пристрасни", додао је Ђокић.

Он је поновио да Изетбеговић, најавом да ће поднијети ревизију тужбе БиХ против Србије, свјесно ризикује да односи у БиХ и региону буду погоршани.

Ђокић очекује да ће предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић наћи начин да заштити интересе Репубике Српске.

Коментаришући изјаву министра спољне трговине и економских односа БиХ и функционера СДС-а Мирка Шаровића да ова партија "исправља грешке социјалиста и осталих који дијеле лекције", Ђокић је рекао да то није тачно и да не зна шта је Шаровићу мотив да даје такве изјаве.

"Очекујем да чланови његове партије у институцијама БиХ буду одлучнији и спријече Изетбеговића да нам загорчава живот", закључио је Ђокић.

Извор: СРНА