latinica  ћирилица
14/02/2017 |  15:40 | Аутор: РТРС

Албина Смајловић дебитује у Фиренци: Насловна улога у опери Ђакома Пучинија

Сопран из Бањалуке Албина Смајловић за шеснаест дана дебитује у насловној улози у опери Ђакома Пучинија "Сестра Анђелика" у Фиренци на Конзерваторијуму "Луиђи Керубини".
Албина Смајловић - Фото: РТРС
Албина СмајловићФото: РТРС

Ову вијест оперска пјевачица раскошног талента објавила је на свом "Фејсбук" профилу, послије чега су услиједиле бројне честитке и ријечи подршке њених колега.

Смајловићева вриједно ради на усавршавању свог гласа, а посљедњи мастерклас на којем је учествовала био је у Луксембургу, код свјетски познатог мецосопрана Џенифер Лармур у октобру 2016. године. У Милано је путовала годину раније, а сва њена путовања у оквиру којих је стицала искуство и знање доказала су да се истинско залагање за оно што волимо исплати. Најбољи доказ је и нови изазов који је пред њом, пут у Фиренцу.

Бављење умјетношћу за њу, како је раније рекла, је на неки начин интиман чин између музике, публике и извођача.

- Сваки пјевач који би да се бави оперском умјетношћу, поред сталног усавршавања уз помоћ вокалног педагога, рада с диригентима, корепетиторима, треба да иде на аудиције за улоге којима његов/њен глас фаховски одговара - рекла је Албина пред одлазак у Милано, а двије године послије и потврдила своје ријечи.

Извор: Глас Српске