latinica  ћирилица
14/02/2017 |  15:25 | Аутор: РТРС

“Дубиоза колектив“ први познати извођач овогодишњег Демофеста

Интернационално позната група “Дубиоза колектив“ први је познати ревијални извођач 10. Демофеста, који ће свирати на великој бини тврђаве Кастел у Бањалуци 22. јула.
Дубиоза колектив на Демофесту - Фото: РТРС
Дубиоза колектив на ДемофестуФото: РТРС

“Дубиоза колектив“ се тако враћа на највећи регионални фестивал демо бендова, на којем је посљедњи пут наступила прије четири године, притом обарајући све дотадашње рекорде посјећености.

Демофест је током њиховог наступа први пут морао затворити капије Кастела, јер је простор за публику био испуњен до посљедњег мјеста.

- Сви добро памтимо наступ Дубиозе колектив на шестом Демофесту и еуфорију која је тада владала у публици. С обзиром на то да је бенд од тада постигао заиста велики успјех и ван региона, те имајући у виду чињеницу да Дубиоза колектив сада у БиХ свира само једном или два пута годишње, одлучили смо да један од тих наступа буде управо на десетом Демофесту – рекла је Бранкица Раковић, ПР директор Демофеста.

Нада се да ће ове године бити довољно мјеста за све фанове поменуте групе, јер се фестивал посљедње двије године одржава на много већем простору.

Она је подсјетила да је још увијек у току конкурс за такмичарски програм фестивала, који ће бити отворен до 15. марта, те још једном позвала све демо бендове са простора Еx Yу да се пријаве за наступ на јубиларном Демофесту.

Сви детаљи у вези са пријавом, као и новости о фестивалу, могу се пронаћи на званичном сајту фестивала на адреси www.demofest.org, а Демофест можете пратити и на друштвеним мрежама фејсбук, Инстаграм и Твитер.

Овогодишњи Демофест биће одржан од 20. до 22. јула, а остали детаљи ће ускоро бити познати.

Извор:  ЕуроБлиц