latinica  ћирилица
14/02/2017 |  14:15 ⇒ 15:13 | Аутор: РТРС

Министарство пољопривреде: Неприхватљиви искључиви ставови савеза

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске истиче да не може прихватити искључиве ставове Савеза удружења пољопривредних произвођача РС, када је у питању процес доношења Правилника о подстицајима за 2017.годину.
Министар Стево Мирјанић на састанку са пољопривредницима - Фото: РТРС
Министар Стево Мирјанић на састанку са пољопривредницимаФото: РТРС

"Апсолутно су нетачне тврдње о томе да су бољи услови за производњу у Федерацији БиХ, када су у питању подстицаји, те је неприхватљив захтјев Савеза да се у изради Правилника за 2017. годину треба руководити федералним Правилником за 2016.годину", наводи се у саопштењу.

Министарство је опредијељено да у разговору са представницима произвођача размотри све примједбе на Нацрт Правилника о подстицајима, због чега су одржана два састанка на ту тему у Министарству, а Нацрт Правилника је упућен свим удружењима како би дали своје сугестије, што је и договорено на посљедњем састанку у Министарству.

Међутим, умјесто да доставе своје примједбе и сугестије на Правилник, као што су то учинили представници неких других републичких удружења, Задружног савеза РС и пољопривредних друштава, представници Савеза одбацивањем комплетног текста Правилника показују да уствари од почетка нису жељели да стварно учествују у изради овог документа.

"Не прихватамо ултиматум који су представници Савеза дали за исплату подстицајних средстава за 2016.годину и подсјећамо да Влада Републике Српске гарантује исплату цјелокупног дуга", истичу у министарству.