latinica  ћирилица
14/02/2017 |  14:14 ⇒ 18:08 | Аутор: РТРС

Николић: Име кандидата СНС за предсједника Србије вечерас или сутра

Предсједник Србије Томислав Николић изјавио је да је једино извјесно да се сам неће кандидовати на предсједничким изборима, како се то спекулисало, а кад је ријеч о његовом договору с премијером Александром Вучићем, рекао је да се "све сазнаје у дан-два".
Томислав Николић и Александар Вучић (архив) - Фото: Novosti.rs
Томислав Николић и Александар Вучић (архив)Фото: Novosti.rs

- Можда ћете вечерас то чути од Александра Вучића, можда сутра, али сада не - рекао је Николић новинарима у Београду.

Истакао је да се, уколико га не кандидује СНС, неће сам кандидовати на изборима, те додао да Вучић и он процјењују шта је најбоље за Србију.

- За сада је наш договор да смо урадили много заједно и да наставимо даље заједно - рекао је Николић.

Упитан о појединим истраживањима која Вучићу прогнозирају побједу већ у првом кругу, Николић је одговорио да би Вучић могао да побиједи апсолутно и лакше него он, али да може и он да однесе побједу.

- Али, рећи да ја не могу да побједим, онда треба да се каже и ко ће то да побиједи - нагласио је Николић.

Упитан како се осјећа када неки истакнути чланови СНС-а говоре да би Вучић прије однио побједу од њега, Николић одговара да не види ништа лоше у томе, али да сматра да није добро износити у јавност нешто што није став странке.

- Али, ја сам навикао у ових пет година да појединци из СНС потпуно мирно и слободно износе, не бих рекао своје мишљење, већ оно за шта мисле да би мени могло да нанесе штету - рекао је Николић и додао да то нису процјене, већ нечије жеље.

Упитан да ли жели да се кандидује, Николић је рекао да често у животу као политичар није радио оно што жели.

- Наћи ћемо оно што је најбоље за Србију - рекао је Николић и додао да кандидат СНС нема конкуренцију, те да ће се и данас разговарати са Вучићем.

Николић је рекао и да својом одлуком не жели да поремети односе у Србији, и навео да би они били нарушени уколико би се пореметили односи у СНС.

Извор: Танјуг