latinica  ћирилица
14/02/2017 |  14:04 ⇒ 14:11 | Аутор: РТРС

Гванжу изненадио: Нема скупих странаца, играће само домаћи

Шампион Кине Гванжу Евергранде планира да од 2020. године у свом тиму има само домаће играче у тренутку када остали клубови из те земље улажу енорман новац за долазак респектабилних фудбалера из Европе и Јужне Америке.
Гванжу Евергранде - Фото: nezavisne novine
Гванжу ЕверграндеФото: nezavisne novine

Гванжу је шестоструки узастопни првак Кине, у том периоду осовојио је двије титуле азијске Лиге шампиона, доводио је скупе играче попут Џексона Мартинеза и Паулиња, али ће промијенити политику у року од три године.

"По мом мишљењу, најбољи тим Еверграндеа састоји се од најбољих кинеских фудбалера који би водио најбољи менаџер свијета. Циљ је да унаприједимо наш фудбал и сви бисмо морали да будемо фокусирани на то. Морамо да повећамо нашу зараду, а то можемо да урадимо само играчима из наше школе, а не куповином скупих странаца", изненадио је све власник клуба Ксу Јиајин.

Кинеске власти покушаће да стану на пут куповином прескупих странаца и великог улагања клубова, након што је Шангај Шенхуа Карлоса Тевеза учинио најскупљим фудбалером свијета са платом од 721.000 евра недјељно.

Гванжу тренутно од странаца у саставу, поред Мартинеза и Паулиња, има Бразилце Рикарда Гуларта и Алана, као и Ким Јонг-Гвона из Јужне Кореје, док их са клупе води познати стручњак Луис Фелипе Сколари.

Извор: ТАНЈУГ