latinica  ћирилица
14/02/2017 |  14:03 | Аутор: РТРС

СДА: Радончићево гласило обезвређује ревизију пресуде

СДА критковала је данас гласило лидера Савеза за бољу будућност Фахрудина Радончића што, умјесто да се удружи са другим пробосанским странкама и помогне припрему ревизије пресуде Србији пред Међународним судом правде у Хагу, свакодневним насртајима настоја да обезвриједи тај процес.
Изетбеговић на 6. Конгресу СДА - Фото: СРНА
Изетбеговић на 6. Конгресу СДАФото: СРНА

"Умјесто да се удружи са свим другим пробосанским странкама и својим односом помогне што квалитетнијој припреми захтјева за ревизију, гласило Фахрудина Радончића и ову тему од прворазредног државног интереса и значаја користи у сврху јефтиног политикантства", сматрају из СДА.

У саопштењу СДА наводи да са "индигнацијом одбацује свакодневне насртаје гласила Фахрудина Радончића", оцијенивши да су злонамјерне и неосноване тврдње да у том процесу није учињено све што је било могуће.

Из ове странке истичу да је у процесу припреме захтјева за ревизију пресуде учињено све што је било могуће да захтјев буде кредибилан.

Из СДА напонињу да је то учињено, захваљујући бошњачким члановима Предсједништва БиХ, експертском тиму, удружењима жртава, пробосанским политичким странкама и бројним патриотама.

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић најавио је 7. фебруара да ће бити ревизије тужбе БиХ против Србије, те да је свјестан да ће то изазвати највећу постдејтонску кризу у БиХ.

Против ове најаве жестоко су се успротивиле све политичке странке из Републике Српске.

Извор: СРНА