latinica  ћирилица
14/02/2017 |  13:45 ⇒ 14:10 | Аутор: РТРС

Кормакова у Требињу разговарала са бившим градоначелником

Америчка амбасадорка у БиХ Морин Кормак изјавила је данас да би политички лидери у БиХ требало да се окрену рјешавању конкретних проблема битних за грађане, а не да се баве националним питањима.
Кормакова у Требињу - Фото: СРНА
Кормакова у ТребињуФото: СРНА

"Вољела бих да грађани нису везани за политичка питања него да се фокусирају на оно што постоји у БиХ", рекла је Кормакова новинарима у Требињу, гдје је разговарала са некадашњим градоначелником Славком Вучуревићем.

Она каже да би вољела да види и да је политика одвојена од економије, јер у Требињу и цијелој БиХ постоје велики потенцијали за развој приватног сектора, пољопривреде, туризма.

"Надам се да ће грађани мирним путем захтијевати такве прилике и такве шансе", истакла је Кормакова.

Приликом боравка у Требињу, Кормакова се није састала с градоначелником Луком Петровићем, који је, како је навела, информисан о посјети, али их "није успио укључити у свој распоред".

"Шта је разлог мораћете њега да питате. Када путујем по БиХ мој циљ није да се састајем са политичарима, већ са грађанима, те да чујем који су то изазови и проблеми са којима се сусрећу", рекла је Кормакова.

На питање у коме својству се састала са Вучуревићем, Кормакова каже да је "веома интересантно разговарати са људима који су некада били на неким функцијама, а сада нису, јер буду отворенији".

Кормакова је потврдила да је њено особље организовало састанак с Вучуревићем, као што организује и све друге састанке.

Амбасадор САД у БиХ каже да је данас у Америчком кутку разговарала са Србима и Бошњацима повратницима, са средњошколцима и професорима, те да ће се током дана састати са политичарима активним на политичкој сцени у Требињу и посјетити Херцеговачку Грачаницу.

Током јучерашње посјете Билећи, Кормакова се састала са повратницима и представницима Граничне полиције.

Извор: СРНА