latinica  ћирилица
14/02/2017 |  12:20 ⇒ 13:36 | Аутор: РТРС

БиХ и Ц.Гора потписали споразум о сарадњи у приступању ЕУ

Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак и министар европских послова Црне Горе Александар Андрија Пејовић потписали су данас у Подгорици Споразум о сарадњи између Савјета министара и Владе Црне Горе у процесу приступања Европској унији.
Подгорица: Црнадак - Пејовић - Фото: СРНА
Подгорица: Црнадак - ПејовићФото: СРНА

На овај начин Савјет министара БиХ и Влада Црне Горе на билатералној основи интензивирају политички дијалог и сарадњу усмјерену на интеграцију у Европску унију (ЕУ) у складу са Споразумом о стабилизацији и придруживању (ССП).

Овим споразумом се јачају дијалог и сарадња државних тијела у области европских интеграција те потиче јачање економске и сарадње у области туризма, правосуђа и унутрашњих послова.

Закључивањем овог споразума двије државе потврђују опредијељеност за приближавање стандардима ЕУ и даљњем развоју односа са Европским унијом.

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак изјавио је данас у Подгорици да напори уложени у испуњавање услова на путу европских интеграција представљају дугорочну инвестицију у будућност народа региона и гарант трајне стабилности.

Црнадак је, у оквиру званичне посјете делегације Савјета министара БиХ Подгорици, разговарао са црногорским министром за европске послове Александром Андријом Пејовићем о актуелним изазовима на европском путу БиХ и Црне Горе.

Обећана је међусобна подршка у испуњавању услова за што скорије чланство у ЕУ.

Црнадак и Пејовић ће потписати споразум о сарадњи између Савјета министара БиХ и Владе Црне Горе у процесу приступања ЕУ, саопштено је из Савјета министара БиХ.

Извор: Срна