latinica  ћирилица
14/02/2017 |  12:00 ⇒ 13:03 | Аутор: РТРС

Фергусон и Аџић о унапређењу пословног окружења (ВИДЕО)

Амбасадор Велике Британије у БиХ Едвард Фергусон посјетио је Градишку, гдје је разговарао са начелником општине Зораном Аџићем о резултатима реализације пројекта "Лифе".
Амбасадор Велике Британије у БиХ Едвард Фергусон - Фото: РТРС
Амбасадор Велике Британије у БиХ Едвард ФергусонФото: РТРС

Пројекат "Лифе" намијењен је привлачењу инвестиција и побољшању пословног окружења на локалном нивоу. Градишка овај пројекат спроводи у сарадњи са Међународном финансијском корпорацијом, чланицом групације Свјетске банке, а финансира Британска амбасада у БиХ са 400.000 КМ.

Пројекти се односе на реформе административних процедура, привлачењу инвеститора и стварању бољих услова за инвестирање у општини.

Аџић је изјавио да ће спровођењем пројекта локална управа бити реформисана, а административне процедуре поједностављене и приближене захтјевима грађана и привредних субјеката на подручју Градишке.

- По завршетку пројекта, чија ће реализација трајати годину дана, Градишка ће бити другачије организована административна управа са електронским регистром административних процедура, који ће бити доступан на интернет страници општине и гдје ће бити презентоване све процедуре и обрасци за грађане и привреднике - појаснио је Аџић.

Фергусон је истакао да је циљ пројекта да задржи и привуче локалне и стране инвеститоре који ће допринијети развоју општине.

- Успјех овог пројекта зависи од сарадње и партнерства британске стране као финансијера, ИФЦ-а и Групације Свјетске банке који посједују техничке способности и финансијска знања и, с друге стране, начелника и локалне администрације - рекао је Фергусон.