latinica  ћирилица
14/02/2017 |  10:56 ⇒ 15:17 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Подршка институција Српске руководству Вишеграда (ВИДЕО)

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је данас у Вишеграду да ће руководство те општине имати подршку свих институција Српске у реализовању зацртаних циљева у наредном периоду.
Вишеград: Недељко Чубриловић и Перо Петровић - Фото: СРНА
Вишеград: Недељко Чубриловић и Перо ПетровићФото: СРНА

Чубриловић је током радне посјете Вишеграду разговарао са начелником општине Младеном Ђуревићем и представницима управе предузећа Хидроелектране на Дрини, гдје се упознао са функционисањем једног од најуспјешнијих колектива у систему Електропривреде Републике Српске.

- Кад видим екипу која зна свој циљ и послове који их чекају, која је евидентирала проблематику коју је затекла, и имају начин да то ријеше, заслужују и подршку Републике Српске и свих институција, па тако и Народне скупштине. Бићемо им на располагању за све оно што мисле да можемо заједнички да рјешавамо  - истакао је Чубриловић.

Ђуревић је рекао да у протекле четири године није било сарадње локалне заједнице са републичким огранима. Навео је да је то штетило овој локалној заједници, због чега то сада настоје да промијене. Нагласио је да ће уложити све од себе да би имали максималну сарадњу и са Владом и са Народном скупштином.

Чубриловић је подржао и пресељење општинске администрације Вишеград у Градску кућу у Андрићграду, те навео да пројекат Андрићград треба да буде финализован.