latinica  ћирилица
14/02/2017 |  07:58 | Аутор: РТРС

У Семберији магла смањује видљивост

У Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија без дужих застоја, по сувим и мјестимично влажним коловозима, док на подручју Семберија магла смањује видљивост на 50 метара.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

Због ниске температуре, возачима се скреће пажња на поледицу, посебно на дионицама у вишим планински предјелима и преко превоја, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

У усјецима и поред камених косина учестали су одрони земље и камења на коловоз, а посебно се издвајају путни правци Карановац-Кнежево-Угар, Карановац-Црна Ријека-Мркоњић Град, Сарајево-Фоча, Фоча-Шћепан Поље, Вишеград-Устипрача-Рогатица и Вишеград-Бродар-Рудо.

На аутопутевима Бањалука-Градишка и Прњавор-Добој саобраћај се одвија без застоја, по претежно сувим коловозима.

Због изградње вијадукта на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Бањалука-Прњавор, петља "Маховљани" затворена је за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због изградње вијадукта на магистралном путу М-16, дионица Нова Топола-Клашнице /локалитет Маховљанске петље/, од 23.00 до 5.00 часова саобраћај ће бити обустављан у трајању до 30 минута, највише четири пута.

Измијењен је режим саобраћања на магистралном путу Клашнице један-Прњавор због регулисања улаза и излаза возила градилишта на магистрални пут, а која су ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор.

Због радова измијењен је саобраћај на регионалном путу Прњавор-Станари, секција Прњаворска петља, те на путу Брчко-Лончари, у насељу Горице.

Због минирања терена на магистралном путу М-5, на дионици Рогатица-Устипрача, у мјесту Дуб долази до повремене обуставе саобраћаја од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалном путу Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и на дионици Укрина-Горња Вијака због клизишта саобраћа се једном коловозном траком наизмјенично.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље /граница са Црном Гором/, забрањен је пролазак возила која су тежа од 16 тона.

У Федерацији БиХ саобраћај се јутрос одвија по мјестимично влажном коловозу, а због ниске температуре могућа је поледица у вишим предјелима, као и на мостовима, вијадуктима и прилазима тунелима.

Магла мјестимично смањује видљивост у котлинама и уз ријечне токове.

Учестали су одрони земље или камења на путевима који воде преко планинских превоја, као и на дионицама које пролазе кроз усјеке, а посебно се издвајају путни правци Јајце-Црна Ријека, Бугојно-Нови Травник, Горњи Вакуф-Прозор, Коњиц-Мостар и Турбе-Угар.

На дионици магистралног пута Јабланица-Мостар возаче се упозоравају на јаке ударе вјетра.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Радови на подручју Хрватске и даље су актуелни на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања због чега се током дана саобраћај може одвијати спорије.

Извор: Срна