latinica  ћирилица
13/02/2017 |  16:55 ⇒ 19:47 | Аутор: РТРС

Добој: Поједини корисници гријања у јануару плаћају два рачуна (ВИДЕО)

Поједине Добојлије јануарски рачун за гријање добиће увећан за износ децембарског рачуна који није стигао на њихову адресу. Ријеч је о корисницима гријања у дијеловима неколико улица у граду, који ће умјесто једног у јануару морати да плате два рачуна.
Добој - градска топлана - Фото: РТРС
Добој - градска топланаФото: РТРС

Да поједини рачуни за гријање недостају први су то примијетили у Пошти након неколико жалби грађана да им рачуни нису стигли на кућну адресу.

Гдје су рачуни запели и зашто нису достављени на адресе, због одсутности директора у Градској топлани није било саговорника о овој теми. Поједини им спочитавају да на овај начин Топлана жели да избјегне трошкове за достављање рачуна на адресе корисника и да уштеди, па рачуне дијеле њихови радници, али у Удружењу за заштиту потрошача не вјерују да је то разлог и да се тако не могу постићи веће уштеде.

"Велика уштеда би била ако они желе да се изборе да се закон промијени, ако је то циљ, тако да се рачуни испостављају свима на исти начин, било да је то инкасант, било поште, то је на ивици закона. С друге стране законски је исправно јер ће се добити рачун, нажалост прескочен један мјесец", појаснила је Снежана Шешлија из Удружења за заштиту потрошача Добој.

Рачуни за комуналне услуге достављају се путем Пошта Српске, што је доношењем такве уредбе изазвало негодовање код комуналних предузећа. Неки од њих тај трошак покушали су да припишу грађанима, па су на рачунима били назначени и трошкови доставе. Када је то оспорено поједина комунална предузећа су укинула ту ставку, али су повећали цијену услуге, што је опет ишло на терет грађана.