latinica  ћирилица
13/02/2017 |  16:43 ⇒ 18:24 | Аутор: РТРС

ЦЈБ Бијељина: Забиљежен мањи број прекршаја и кривичних дјела (ВИДЕО)

Стање безбједности у јануару је изузетно добро на подручју које покрива Центар јавне безбједности Бијељина , рекао је начелник овог центра Жарко Ћосић.
ЦЈБ Бијељина - Фото: РТРС
ЦЈБ БијељинаФото: РТРС

Забиљежен је мањи број прекршаја и кривичних дјела, а висок је и проценат расвијетљености свих дјела.

С обзиром на то да се Бијељина налази у близини границе, у протеклом периоду надлежним тужилаштвима је пријављен и предат одређени број лица која су починила такозвана кривична дјела у транзиту.

- Апелујем на грађане да поведу рачуна о заштити своје имовине као и да пријаве полицији кретање сумњивих и непознатих лица или возила, нарочито у насељима и улицама гдје очигледно мала фреквенција кретања возила и лица, рекао је Жарко Ћосић, начелник ЦЈБ Бијељина.

Коефицијент расвијетљених кривичних дјела против имовине је око 75 одсто. У јануару је забиљежено 71 кривично дјело.

- Надлежним тужилаштвима је поднијето 72 извјештаја о почињеном кривичном дјелу против 62 лица од чега је 12 лица повратника у извршењу кривичних дјела и једног малољетног лица, istakao je Дарко Коврлија, начелник криминалистичке полиције ЦЈБ Бијељина.

Број саобраћајних незгода за 25 одсто мањи је у односу на исти период претходне године, док је на подручју овог центра радар" Рамер 10" забиљежио велики број прекршаја.

- У првих шест дана рада овим уређајем регистровано је преко хиљаду и по прекршаја прекорачења брзине. Мјерење брзине кретања овим уређајем на подручју ЦЈБ Бијељина ће се наставити до 19. фебруара, додао је Стјепан Терзић, начелник Сектора полиције ЦЈБ Бијељина.

За око 67 одсто је смањен број малољетника као извршилаца кривичних дјела.