latinica  ћирилица
13/02/2017 |  16:36 ⇒ 17:37 | Аутор: РТРС

Представници Брчког и Сребренице договорили обимнију сарадњу (ВИДЕО)

Делегација Општине Сребренице и руководство дистрикта Брчко договорили су данас у Брчком, обимнију и интезивнију међусобну сарадњу. Ускоро се очекује и потписивање меморандума о помоћи дистрикта Брчко Сребреници у изградњи инафраструктурних објеката.
Састанак делегација Брчког и Сребренице - Фото: РТРС
Састанак делегација Брчког и СребреницеФото: РТРС

До сада је Дистрикт на адресу Сребренице уплатио око 8 милиона марака за изградњу, углавном, инфраструктуре. Један такав објекат у Сребреници носиће назив Дистрикта Брчко.

"Било какве персоналне промјене у Сребреници или у Дистрикту Брчко, не треба да дирају у суштину односа између двије локалне заједнице, и надам да ће тако бити и у будућности", рекао је Синиша Милић, градоначелник Дистрикта Брчко.

Рад на узајамном повјерењу грађана и њихово економско јачање израдом нових пројеката, који би зауставили одлазак најмлађих из ове подрињске општине, приоритет је Општине Сребреница.

Младен Грујичић, начелник општине Сребреница, рекао је да ће се потрудити да створи услове за повратак оних који су због егзистенције морали да напусте ову локалну заједницу.

За предсејдника СО Сребреница Хамдију Фејзића, међунационални односи у Сребреници су добри, и потребно их је јачати.

"Ми смо опредјељени да заједно радимо, градимо, стварамо будућност, бољи живот за све оне који желе да живе у Сребреници", истакао је Хамдија Фејзић, предсједник СО Сребреница.

Грујичић и Фејзић су најавили да ће кандидовати Сребреницу за град културе, у чему ће им, кажу, добро доћи и подршка, Дистрикта Брчко.