latinica  ћирилица
13/02/2017 |  16:10 ⇒ 20:31 | Аутор: РТРС

Чајниче добило скијалиште – волонтери оживјели некада познати туристички крај (ВИДЕО)

У Горњем Подрињу надомак Чајнича отворено је прво скијалиште којем су се посебно обрадовали најмлађи. Радост и код старијих, који углавном због новца не могу у сњежним радостима уживати у неком од зимских туристичких центара. Уз бројне садржаје ту је и школа скијања за дјецу.
Скијалиште у Чајничу - Фото: РТРС
Скијалиште у ЧајничуФото: РТРС

На девет километара од Чајнича у живописном селу Поникве залагањем поштовалаца природних и туристичких потенцијала никло је скијалиште - Злодо на 1.124 метра надморске висине.

Асфалтни пут од Чајнича, ски лифт, уређене стазе, предности су због којих се многи одлучују да са породицом и друштвом уживају на планинском сунцу.

Посјетиоци кажу да је ово одличан зимски изелет и без много новца.

Временски услови су адекватни за скијање и за сунчање за излетнике којима је ово прилика да изађу из града, да побјегну од компјутера. Многи су задовољни и школаом скијања за дјецу.



Деценијама “замрзнуту“ туристичку причу, својим радом одмрзли су волонтери.

Набавили су ски лифт, уредили стазе, опремају планинарски дом. Уз помоћ општине и шумског газдинства довели су струју и подигли колибе.

Сматрају да је ово почетак за развој сеоског и излетничког туризма.

-  Стојимо на располагању, ово смо урадили према нашим капацитетима. Сада сви заједно можемо да направимо пуно бољу причу, каже Милош Лаковић, предсједник НВО “Ми волимо Чајниче“.

Подсјетимо, чајнички крај је некада у бившој Југославији важио за једно од најпознатијих одмаралишта. У два хотела се до краја осамдесетих година прошлог вијека увијек тражило мјесто више.

На старој слави и ово скијалиште доказало је многима да је туризам “живот уживо“, а не мртво слово на папиру.