latinica  ћирилица
13/02/2017 |  15:45 ⇒ 15:48 | Аутор: РТРС

Наставак активности на реализацији пројекта "ФАРМА 2"

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић, са сарадницима, разговарао је данас у Бањалуци са директором УСАИД-а за БиХ Питером Дафијем и директором пројекта „Фарма 2“ Адријаном Нилом о наставку сарадње у вези са овим пројектом.
Састанак о реализацији пројекта "ФАРМА 2" (Фото: Влада РС) -
Састанак о реализацији пројекта "ФАРМА 2" (Фото: Влада РС)

Саговорници су се сложили да ће у наредном периоду главни фокус бити на унапређењу конкуретности домаће пољопривредне производње, имајући у виду посљедице које ће на пољопривредни сектор оставити потписивање адаптираног ССП-а, наводи се у саопштењу ресорног министарства.

Разговарано је о главним циљевима примјене пројекта “Фарма“ и сарадњи са Министарством, а саговорници су изразили обострано задовољством досадашњом сарадњом.

Констатовано је да је потребан још агилнији рад на унапређењу конкурентности домаће пољопривреде, посебно у појединим секторима, који су идентификовани у пројекту, те сарадња у имплементацији пројектних активности, како би пројекат “Фарма 2“ остварио своје задане циљеве.

Пројекат “Фарма 2“ финансирају УСАИД и Влада Шведске. То је петогодишњи пројекат развоја пољопривреде и пољопривредног подузетништва, који се темељи на остварењима из претходних активности УСАИД-а и Владе Шведске.

Пројекат ће се ослањати на ове темеље како би повећао утицај УСАИД-а и Владе Шведске кроз модераторски приступ којим ће се повећати конкурентност тржишно оријентисаних организација произвођача, те унаприједити способност јавних служби да остваре и одрже усклађеност са ЕУ.