latinica  ћирилица
13/02/2017 |  15:31 ⇒ 19:44 | Аутор: РТРС

Пале: Борачка организација у посјети Смиљи Чечар (ВИДЕО)

Парастосима и полагањима цвијећа на спомен обиљежја, али и бројним другим активностима сутра ће широм Републике Српске бити обиљежен Дан бораца одбрамбено-отаџбинског рата и одата пошта за 23.184 борца који су дали живот за стварање Републике Српске. Борачка организација Пале посјетила је данас више породица борачких категорија, а међу њима и Смиљу Чечар, мајку и супругу погинулих бораца.
Смиља Чечар - Фото: РТРС
Смиља ЧечарФото: РТРС

"У одбрани српских огњишта 1992. године, живот на сарајевском ратишту дао је и син Смиље Чечар-22-огодишњи Марко.

Само три дана касније Смиља је остала и без мужа, а неумитну бол за најближима данас јој додатно отежава и нарушено здравље.

Смиља каже да тешко пролази у животу и да никако не може стајати на ногама.

Управо стога, Смиљи која зависи од туђе помоћи и инвалидских колица и те како значи данашња посјета представника Борачке организације Пале.

Смиља Чечар наглашава да јој много значи данашња посјета представника Борачке организације Пале.

Борци који су дали свој живот за Републику Српску и њихове породице се никада не смију заборавити, порука је паљанске борачке организација која је након завршеног стамбеног збрињавања приоритетних борачких категорија посвећена да се помогне у случајевима лијечења тешко обољелих чланова породица погинулих.

"Постоје могућности да помогнемо овим случајевима када је у питању лијечење, на одређен начин новчаним помоћима како из гранта града, тако из гранта министарства које је намјенски искључиво за лијечење и из општине", рекао је Михајло Парађина, предсједник Борачке организације Пале.

Истовремено, као највећи проблем и даље остаје запошљавање--прије свега дјеце погинулих бораца, али и бораца који су, истиче Парађина, у најтежој друштвеној позицији.

"Оно се неће промијенити док се не промијене друштвени односи који требају да верификују неке друге вриједности у области запошљавања, на првом мјесту стручно звање, професионалан однос, односно статус да неко припада борачкој категорији, а када говоримо о дјеци погинулих бораца онда ту има посебну специфичну тежину, јер је њихов отац живот дао за стварање Српске и одбрану свог народа", нагласио је Михајло Парађина, предсједник Борачке организације Пале.

Партократија и непотизам још су на сцени, што константно осуђујемо, истиче Парађина уз наду да ће власт коначно показати више одговорности и осјећаја за борачке категорије.