latinica  ћирилица
13/02/2017 |  15:31 ⇒ 15:32 | Аутор: РТРС

Предсjедница Хрватске и Цедевита жале због напада

Предсjедница Хрватске Колинда Грабар Китаровић осудила је напад на навијаче Партизана у Загребу, као и сваки облик насиља и нетрпељивости.
Партизан - Цедевита (Фото: StarSport) -
Партизан - Цедевита (Фото: StarSport)

У саопштењу прес службе наводи се да предсjедница Хрватске очекује брз завршетак истраге и утврдђвање стварних мотива напада, као и кажњавање починитеља.

"Председница апелује на суздржавање од коментара о мотивима напада до завршетка истраге да се не би подизале тензије у јавности", истиче се у саопштењу.

Грабар Китаровић осудила је премлаћивање 18-годишњег азиланта у Карловцу, хулигански напад који се догодио након кошаркашке утакмице између Цедевите и Партизана, као и вандалски чин бацања сузавца у ноћни клуб.

Хрватска полиција саопштила је јутрос да је привела једну особу која је учествовала у нападу хулигана на навијаче кошаркашког клуба Партизан, послије утакмице Цедевите и Партизана у Загребу.

КК Цедевита: Жао нам је

Хрватски клуб Цедевита осудио је и жали због напада хулигана на навијаче Партизана послије утакмице два тима у Загребу.

"Жао нам је због инцидента који је, након одличне утакмице у позитивној атмосфери, изазвала неколицина хулигана у угоститељском објекту у близини дворане. Поносни смо на спортски дух који влада на нашим утакмицама и оштро осуђујемо свако насиље, на терену и ван њега. Насиље стоји директно против свега што спорт представља, а ми представљамо спорт. Жао нам је што је инцидент засјенио велики спортски догађај", наводи се у саопштењу Цедевите.

Према писању хрватских медија, 45 минута послије меча у једном кафићу летјеле су чаше и бетонски блокови, док је један навијач Партизана задобио повреде главе.

Извор: Б92