latinica  ћирилица
13/02/2017 |  15:31 | Аутор: РТРС

Звезда одбацила инсинуације о намjештеној утакмици

Фудбалски клуб Црвена звезда саопштио је данас да са гнушањем одбацује инсинуације медјународне организације Федербет да је под сумњом на намjештање пријатељска утакмица београдског клуба и руског друголигаша Волгара на Кипру.
Црвена Звезда - Фото: илустрација
Црвена ЗвездаФото: илустрација

Mеђународна непрофитна организација Федербет је на својој Фејсбук страници поставила репортажу са утакмице Звезде и Волгара заједно са квотама које су биле прије и за вријеме утакмице и навела их као разлог за сумњу. Утакмица је одиграна 11. фебруара и завршена је неријешено 3:3.

"Фудбалски клуб Црвена звезда са гнушањем одбацује инсинуације које је међународна непрофитна организација Федербет емитовала на својим друштвеним мрежама. Срамотно је и потпуно неосновано да се наш клуб доводи у контекст без иједног валидног аргумента, а изгледа само са циљем да се дискредитује", наводи се у саопштењу Звезде.

Звезда је навела да је Федербет поступио потпуно непрофесионално и неодговорно, као организација која се представља као борац за интегритет фудбала и да га таквим инсинуацијама урушава.

"Поменута организација која жели да се представи као озбиљна и која се бави врло осјетљивим послом као што су нелегалне радње у фудбалу, дозвољава себи да износи инсинуације по принципу: 'Заиста чудно'. Притом почињу текст: 'Шта ви мислите?' То је класична одлика таблоидизације неке информације, како би унапријед навели оне који читају да мисле у контексту у коме они то желе. Да би неоснован напад завршили констатацијом: 'Ми не дајемо никакве тврдње наравно'", пише у саопштењу.

Звезда је позвала српске медије да "не насједају на овакве провокације пласиране од ко зна кога" и да не дају простор "злурадим и неаргументованим објавама".

Из Звезде су навели да се више неће оглашавати на ову тему.

Извор: Бета