latinica  ћирилица
13/02/2017 |  14:41 | Аутор: РТРС

Лалић: Неопходно једниство Срба

Одбор борачких организација Сарајевско-романијске регије чека званичан став Борачке организације Републике Српске о најављеној ревизији пресуде по тужби БиХ против Србије и очекује јединство и БОРС-а и свих српских политичких партија у вези са овим питањем, без обзира на то да ли су власт или опозиција, рекао је предсједник овог одбора Жељко Лалић.
Жељко Лалић - Фото: СРНА
Жељко ЛалићФото: СРНА

Лалић очекује да ће страначка трвења и неспорна политичка борба бити стављени у страну, и напомиње да се у оваквој ситуацији не смије лицитирати националним интересима.

"Ријеч је о Републици Српској, а она је светиња са којом се не смијемо играти, створена животима 24.000 наших сабораца", напомиње Лалић.

Ако има имало права и правног система, не само у БиХ, него и у европским институцијама, каже он, захтјев за ревизију, уколико до њега дође, требало би да буде одбијен у сваком погледу.

"Ми се још надамо да до ревизије неће ни доћи, с обзиром на све критеријуме", рекао је Лалић Срни.

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић рекао је прошле седмице да ће бити ревизије пресуде по тужби БиХ против Србије пред Међународним судом правде у Хагу уколико експертска група, предвођена некадашњим агентом Сакибом Софтићем, процијени да за то има елемената.

Извор: Срна