latinica  ћирилица
13/02/2017 |  11:18 | Аутор: РТРС

НСРС сутра о Нацрту закона о општој безбједности производа

Сједница Народне скупштине Републике Српске биће настављена сутра у Бањалуци разматрањем Нацрта закона о општој безбједности производа којим се уређује општа безбједност производа на тржишту, речено је данас Срни у овој институцији.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: РТРС
Народна скупштина Републике СрпскеФото: РТРС

Нацртом закона о општој безбједности производа уређују се критеријуми за оцјењивање усаглашености производа са општим захтјевом за безбједност.

"Уређују се и обавезе произвођача и дистрибутера, начин информисања и размјене информација у вези са опасним производима и ризицима таквих производа за потрошаче и друге крајње кориснике, као и вршење надзора на тржишту", наводи се у образложењу законског рјешења.

У наставку сједнице посланици ће разматрати Нацрт закона о заштити становништва од заразних болести и Нацрт закона о рударству.

Биће разматрани и Нацрт закона о Националном парку "Дрина", Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о нотарима, те Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама.

У првом дијелу 16. редовне сједнице, који је окончан у четвратк, 9. фебруара, посланици су усвојили извјештај Републичке комисије за спровођење референдума о резултату референдума на питање: "Да ли подржавате да се 9. јануар обиљежава и слави као дан Републике Српске?" и Закон о жељезницама Републике Српске.

Наставак сједнице заказан је у 10.00 часова.