latinica  ћирилица
13/02/2017 |  10:05 | Аутор: РТРС

Ове седмице више сунца и топлије

Вријеме у Републици Српској током ове седмице биће стабилно, јутарњи мраз постепено ће слабити и биће више сунчаних интервала, речено је Срни у Републичком хидрометеоролошком заводу.
Сунчано - Фото: РТРС
СунчаноФото: РТРС

Метеоролог Игор Ковачић рекао је да ће због ниске облачности или магле у котлинама бити нешто нижа температура ваздуха, у односу на остале крајеве.

Сутра ће, након слабог јутарњег мраза, те честе појаве магле на сјеверу и истоку, током дана бити постепено топлије и са више сунца.

Понегдје на сјеверу и истоку магла и ниски облаци ће се задржавати и током дана, и у тим крајевима ће бити свјежије.

Јутарња температура износиће од минус четири до минус један, а највиша дневна од пет до 10, на југу око 14 степени Целзијусових.

У сриједу, 15. фебруара, јутро ће бити ведро, осим у појединим предјелима на сјеверу и истоку гдје ће пролазно бити магле, а током дана сунчано са мало облака и топлије.

Јутарња температура износиће од минус пет до минус два, а највиша дневна од седам до 12, на југу око 14 степени Целзијусових, у котлинским мјестима са маглом око четири степена.

Ведро јутро, те сунчано и пријатно топло вријеме за ово доба године, очекују се и у четвртак, 16. фебруара.

Јутарња температура биће од минус четири до минус један, а највиша дневна од осам до 13, на југу око 16 степени Целзијусових.

И у петак, 17. фебруара, биће ведро или уз малу до умјерену облачност, и даље са маглом у котлинама и око ријека.

Током дана биће сунчано и пријатно топло за ово доба године.

Јутарња температура износиће од минус три до два степена, а највиша дневна од осам до 13, на југу око 16 степени Целзијусових.

Слично вријеме, са растом јутарње температуре, очекује се и у дане викенда, 18. и 19. фебруара.

Извор: Срна