latinica  ћирилица
13/02/2017 |  08:11 ⇒ 08:46 | Аутор: РТРС

Греми: Вече у знаку Бијонсе и Адел, пет награда и за Боувија (ВИДЕО)

Унапријед објављени добитници овогодишњих Греми награда су Дејвид Боуви, Бијонсе и Џастин Тимберлејк, у три категорије, преносе агенције.

Све до посљедњег тренутка није се знало ко ће од двије звијезде – Бијонсе и Адел – освојити Греми награду. Британка је, међутим, била побједница освојивши награду за Албум године (“25”) и Пјесму године (“Hello”).

Адел је укупно освојила чак пет Греми награда, укључујући и ону за Најбољи поп вокални албум и Најбоље поп соло извођење, што значи да је поновила успјех из 2012, тада са албумом “21” и пјесмом “Rolling in the Deep”.

Бијонсе је, међутим, у овој години имала највише номинација – чак девет. Ипак, освојила је двије награде: за Најбољи музички спот за “Formation” и Најбољи урбани савремени албум “Lemonade”.

Иако је кући отишла са мање награда него што је очекивано, “Краљица Б” имала је упечатљив наступ и извела двије пјесме “Love Drought” и “Sandcastles”посвећене концепту мајчинства, новог рођења и исцељења. У том знаку, најавила ју је њена мајка Тина Ноулс, док су је из публике бодрили муж Џеј Зи и ћерка Блу Ајви. То је био њен први наступ откако је открила да очекује близанце.

Поред Бијонсе и Адел, "Chance the Rapper" добио је награду као Најбољи нови извођач.

Мање је познато да је Дејвид Боуви је током своје дугогодишње каријере освојио само један Греми и то за Најбољи спот за пјесму “Jazzin' for Blue Jean”.

Неправда је прекасно исправљена. Синоћ је освојио пет постхумних награда за “Blackstar” албум: Најбоље рок извођење, Најбољу рок пјесму, Најбољи албум алтернативне музике, Најбољи аранжман и најбоље паковање албума.

Занимљив утисак оставио је наступ Адел, којој се поновио пех од прошле године.

Она је почела да пјева “Fastlove” Џорџа Мајкла у част преминулог пјевача, али је прекинула наступ послије 30 секунди због техничких проблема. “Сје*ала сам, не могу да поновим наступ од прошле године”, рекла је она мислећи на извођење “All I Ask” . Крајњи резултат подигао је публику на ноге и добила је вишеминутне овације.

Синоћни шоу трајао је нешто краће од четири сата, а између осталих, наступили су The Weeknd sa Daft Punk-om, Марин Морис и Алиша Киз, Деми Ловато, Тори Кели, Little Big Town и Андра Деј, Ед Ширан, Старџил Симпсон, Шерон Џоунс и Лејди Гага са Металиком.

Извор: Billboard