latinica  ћирилица
13/02/2017 |  08:02 | Аутор: РТРС

Мјестимично мокри коловози

Киша која је током ноћи падала на подручју Мркоњић Града проузроковала је мокре и клизаве коловозе, као и на путевима у романијској регији, гдје пада и јутрос, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

На магистралном путу Власеница-Хан Пијесак, преко превоја Хан Поглед, видљивост је смањена мјестимично на 40 метара.

Због изградње вијадукта на магистралном путу М-16, дионица Нова Топола-Клашнице /локалитет Маховљанске петље/, од 23.00 до 5.00 часова саобраћај ће бити обустављан у трајању до 30 минута, највише четири пута.

Измијењен је режим саобраћања на магистралном путу Клашнице 1-Прњавор због регулисања улаза и излаза возила градилишта на магистрални пут, а која су ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор.

На регионалном путу Р-476, дионица Укрина-Горња Вијака, возила због активираног клизишта саобраћају наизмјенично једном траком.

На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице, због радова је измијењен режим саобраћаја, а предвиђено је да радови трају до 26. јуна.

Због бушења и минирања терена на магистралном путу М-5, на дионици Рогатица-Устипрача, у мјесту Дуб долази до повремене обуставе саобраћаја, у трајању од 5 до 15 минута.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-Шћепан Поље /граница са Црном Гором/, забрањен је пролазак возила која су тежа од 16 тона.

Возила у Федерацији БиХ саобраћају по претежно мокром коловозу, а на југу по сувом.

Видљивост је због магле мјестимично смањена у котлинама и уз ријечне токове, посебно на путним правцима Олово-Средње, Блажуј-Коњиц, Јабланица-Мостар, као и на путевима на подручју Гламоча, Купреса и Томиславграда.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.