latinica  ћирилица
12/02/2017 |  21:22 ⇒ 23:10 | Аутор: РТРС

Звезда прекинула низ пораза, славила против Цибоне

Кошаркаши Црвене звезде побиједили су у Београду екипу Цибоне са 69:56 (22:13, 18:16, 15:17, 14:10) у утакмици 22. кола Јадранске лиге.

Црвено-бијели су тим тријумфом прекинули серију од три узастопна пораза у свим такмичењима. Изабраници Дејана Радоњића су први на табели регионалног такмичења са 21 побједом и једним поразом.

Цибона сада има скор од 11 побједа и исто толико пораза и пета је на табели Јадранске лиге.

Најефикаснији у екипи Звезде били су Огњен Кузмић и Лука Митровић са по 12 поена, Нејт Волтерс је додао поен мање, а Огњен Добрић и Бранко Лазић девет.

Радоњић је на овом мечу пружио шансу свим играчима, играли су и Стефан Јовић, Добрић, као и Бориша Симанић који се вратио послије повреде.

У редовима Цибоне најбољи су били Анте Госпић и Паоло Маринели са по девет поена.

Утакмица у хали "Александар Николић" почела је у лаганом ритму. Екипе су се на почетку смјењиваље у вођству, да би Звезда послије пет минута игре и поена Огњена Кузмића и Луке Митровића отишла на плус шест - 12:6.

Цибона је на тренутак успјела да приђе на 14:13, али је Звезда у посљедња два минута прве четвртине појачала одбрану и долазила до лаких поена из транзиције на другој страни и тако је серијом 8:0, коју су предводили Нејт Волтерс и Огњен Добрић, окончала тај период игре.

У финишу прве четвртине центар Црвене звезде Милко Бјелица се послије једног поентирања повриједио и након тога није враћао у игру.

Црвено-бели су у истом ритму наставили и у другој четвртини. Волтерс је у тим тренуцима био изузетно расположен за игру, погађао је с дистанце, проигравао саиграче и играо је чврсту одбрану на Скоту Рејнолдсу.

Звезда је у једном тренутку имала и 16 поена предности, али је Цибона преко Небојше Јоксимовића и Емира Сулејмановића успјела да приђе на једноцифрени заостатак.

Огњен Добрић је тројком у посљедњем минуту првог полувремена прекинуо серију промашаја црвено-бијелих и поново довео свој тим до двоцифрене предности - 40:29, а тим резултатом се и отишло на одмор.

Деловало је да Звезда отпор гостију из Загреба у потпуности сломила почетком треће четвртине. У петом минуту тог периода игре након тројки Митровића и Лазића тим Дејана Радоњића имао је предност од 20 поена - 55:35, али црвено-бијели су ушли у серију грешака и промашаја, што Цибона користи и на крају треће дионице серијом 11:0 прилазе на 46:55.

Екипа Дамира Мулаомеровића послије поена Анте Госпића имала само седам поена заостатка, да би на другој страни Волтерс с линије за слободна бацања окончао период од шест минута без поена.

Управо ти поени поново су покренули црвено-бијеле, који су се веома брзо вратили на двоцифрену предност и у лаганом ритму привели меч крају.

Звезда у наредном колу Јадранске лиге гостује скопском Карпошу, док Цибона дочекује Цедевиту.

Извор: РТС