latinica  ћирилица
12/02/2017 |  17:42 ⇒ 17:48 | Аутор: РТРС

Градска борачка организација Бијељина: Српска и мир се морају чувати

Градска борачка организација Бијељине обиљежила је данас крсну славу Света три јерарха са поруком да се Република Српска и мир морају чувати и да проблеме треба рјешавати мудром политиком.
Бијељина - Борачка организација - крсна слава - Фото: СРНА
Бијељина - Борачка организација - крсна славаФото: СРНА

Предсједник Градске борачке организације Миодраг Стевановић истакао је да никакви проблеми и политичке кризе не могу да умање поштовање и љубав народа према Републици Српској.

У име организације која заступа 20.000 демобилисаних бораца у регији, Стевановић је рекао да ови ствараоци Републике Српске очекују од својих политичара да буду мудри и да нађу рјешење и за тренутну политичку кризу у БиХ.

Генерал Љубомир Боровчанин, који се вратио из Хашког трибунала, истакао је да је Република Српска константа, а да проблеми долазе и пролазе, те да сви људи треба да се боре за бољи статус и бољи живот у Републици Српској.

"Република Српска је од настанка изложена нападима, борци и народ издржали су тежа и гора времена и сигуран сам да ће Српска имати снаге и памети да се избори и са актуелним потешкоћама и унутрашњим проблемима", рекао је Боровчанин.

Као један од три добитника овогодишњег признања Градске борачке организације Бијељина за помоћ у њеном раду, генерал Боровчанин је рекао да је Борачка организација Републике Српске њему најдража и свакако најзначајнија организација у Српској.

Кум славе градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је окупљенима да је Република Српска највећа тековина која се мора чувати.

Признања Градске борачке организације Бијељина за помоћ борачкој популацији додијељена су генералу Боровчанину, дугогодишњем градском одборнику Славку Новаковићу и градском Радију "Даш".

Захвалнице за добар рад у протеклој години припале су мјесним одборима Градске борачке организације из насеља Лединци, Патковача, Попови, Горње Црњелово и борачком одбору фабрике "Орао" у Бијељини.

Слава Градске борачке организације Бијељина прослављена је у свадбеном салону "Гранд-Деспотовић" у насељу Љељенча.

Извор: СРНА