latinica  ћирилица
12/02/2017 |  14:32 ⇒ 20:39 | Аутор: РТРС

Сљедеће седмице више сунца (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће на истоку бити промјенљиво облачно са сунчаним интервалима, а у Крајини и Херцеговини понегдје може пасти и мало кише, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске. Дневна температура ваздуха биће од минус три до 10, на југу до 14 степени Целзијусових.

Ујутро ће бити претежно облачно, уз слаб мраз и понегдје маглу, те јутарњу температуру ваздуха од минус четири до један, на југу око пет, у вишим предјелима од минус шест степени Целзијусових.

У уторак, 14. фебруара, ујутро ће бити слаб мраз, на сјеверу и истоку честа појава магле, поготово око ријека и по котлинама, у осталим предјелима умјерено облачно. Током дана биће постепено топлије уз више сунчаног времена. Понегдје на сјеверу и истоку магла и ниски облаци ће се задржавати и током дана уз свјежије вријеме.

Јутарња температура ваздуха биће од минус четири до минус један, на југу око четири, у вишим предјелима од минус шест. Највиша дневна температура ваздуха биће од пет до 10, на југу око 14 степени Целзијусових, у мјестима са маглом хладније.

У сриједу, 15. фебруара, ујутро ће бити ведро осим у појединим предјелима на сјеверу и истоку гдје ће пролазно бити магле. Током дана биће сунчано са мало облака и топлије вријеме.

Јутарња температура ваздуха од минус пет до минус два, на југу око три, у вишим предјелима од минус осам. Највиша дневна температура ваздуха од пет до 12 степени, на југу око 16 степени Целзијусових.

У четвртак, 16. фебруара, ујутро ће бити ведро осим појединих предјела на сјеверу и истоку гдје ће пролазно бити магле. Током дана биће сунчано и пријатно топло вријеме за ово доба године.

Јутарња температура ваздуха биће од минус четири до минус један, на југу око три, у вишим предјелима од минус осам. Највиша дневна температура ваздуха биће од пет до 12, на југу око 16 степени Целзијусових.

У БиХ данас је промјенљиво до претежно облачно и суво вријеме уз сунчане интервале.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Кнежево минус један, Мањача, Мраковица, Чајниче, Соколац, Хан Пијесак нула, Челинац и Сребреница један, Зворник, Котор Варош, Мркоњић Град, Шипово и Крупа на Уни два, Фоча, Крупа на Врбасу и Бијељина три, Србац, Бањалука, Добој, Рибник и Приједор четири, Нови Град, Чемерно и Рудо пет, Вишеград шест, Гацко седам, Калиновик осам, Билећа и Невесиње девет, те Требиње 11 степени Целзијусових.

Извор: СРНА