latinica  ћирилица
12/02/2017 |  14:01 ⇒ 14:10 | Аутор: РТРС

Леонардо: Играо бих за Србију

Нападач Партизана Бразилац Леонардо истакао је да би радо играо за Србију ако би добио држављанство и позив селектора.
Леонардо (Фото: StarSport) -
Леонардо (Фото: StarSport)

Леонардо је обиљежио јесењи дио сезоне у Суперлиги Србије јер је са 12 голова предводио Партизан и донио црно-белима побједу у "вјечитом" дербију.

"Сан ми је да бар на пријатељској утакмици обучем дрес Бразила, ипак, знам да је то јако тешко. Никад се не зна шта носи дан шта ноћ, али мислим да бих прихватио понуду Србије да заиграм за репрезентацију", рекао је Леонардо.

Током јануара се о њему углавном прича о потенцијалном одласку из Партизана.

"Остајем највише захваљујући директору Ивици Илиеву и навијачима, то могу да кажем са великом сигурношћу, иако постоје још неке опције за одлазак. Имао сам понуде разних клубова, не бих о именима. Једно је сигурно: то што сам могао да одем, а нисам, неће  сеодразити на моје игре. Да зависи само од мене, остао бих пет-шест година у клубу", каже Леонардо.

Отишао или остао, "гробари" ће га памтити по поменутом голу у дербију.

"Причали су многи о дербију, али нисам знао шта могу да очекујем. Видио сам да су сви супермотивисани и било ми је јасно је да је то најважнији догађај у српском фудбалу. Сада ће ми бити лакше када знам о чему се ради и морам да признам да ми је жао што се не игра одмах у првом колу. То ми је најважнији погодак у каријери", каже Бразилац.

Између Роналда, Роналдиња и Нејмара бира Роналда.

Извор: Б92