latinica  ћирилица
12/02/2017 |  10:10 ⇒ 20:57 | Аутор: РТРС

"Ревизија тужбе против Србије утицаће и на унутрашње прилике у БиХ"

Потпредсједник београдског Центра за спољну политику Драган Ђукановић изјавио је да очекује да ће доћи до покретања ревизије пресуде по тужби БиХ против Србије и да ће то дестабилизовати односе између Београда и Сарајева, али и утицати на унутрашње прилике у БиХ.
Драган Ђукановић - Фото: РТС
Драган ЂукановићФото: РТС

"Мислим да ће ревизија дестабилизовати односе Београда и Сарајева. Неће допринети бољој позицији бошњачке политичке стране, али ће додатно уздрмати односе са Београдом. Очекујем да утиче и на унутрашње прилике у БиХ, имајући у виду мишљења /чланова Предсједништва БиХ/ Младена Иванића и Драгана Човића који су рекли да неће дати сагласност да се крене у поступак ревизије тужбе БиХ", рекао је Ђукановић за Радио-телевизију Србије.

Он је оцијенио да би покретање ревизије вратило БиХ деценију уназад и да би то додатно утицало на политичке прилике у земљи.

"Ревизија доводи до сталних трвења између бошњачке, српске и хрватске елите и неће допринети европској перспективи", рекао је Ђукановић.

Он је истакао да не види нове чињенице које суштински утичу на пресуду и закључио да је покретање ревизије више резултат утицаја одређених бошњачких политичких кругова око акције да учврсти властиту позицију у бошњачком бирачком тијелу.

Ђукановић је закључио да свака чињеница и акт на Балкану изазива далекосежне посљедице на билатералне односе.

Извор: СРНА