latinica  ћирилица
11/02/2017 |  18:55 | Аутор: РТРС

Трамп: Смањићу цијену изградње зида на граници

Амерички предсједник Доналд Трамп рекао је да ће он да смањи цијену изградње зида на граници између САД и Мексика.

Он је ово написао на "Твитеру", али није објаснио како мисли да спусти цијену.

Ројтерс је 9. фебруара објавио детаље интерног извјештаја Министарства за унутрашњу безбједност према коме је процијењена цијена радова и изградње зида 21,6 милијарди долара. Трамп је током кампање говорио да је цијена 12 милијарди долара.

"Читам да ће градња зида на граници коштати више него што је влада мислила, али још нисам размотрио детаље око дизајна и још нисам ступио у преговоре", рекао је Трамп.

Он је додао да, када се укључи у преговоре, биће исто као и са ловцима Ф-35, односно цијена ће пасти.

Трамп, који је дужност преузео 20. јануара, рекао је крајем јануара да је његова администрација успјела да смањи за око 600 милиона долара цијену за куповину око 90 авиона Ф-35 од фирме "Локид мартин".

Једно од главних обећања Трампа током предизборне кампање била је градња зида на граници са Мексиком у циљу сузбијања прилива миграната.

Трамп је данас, такође, реаговао на правну борбу у вези са судским укидањем забране уласка држављанима седам већински муслиманских земаља.

"Наш правни систем је разбијен! Око 77 одсто избјеглица је пуштено у САД од укидања забране уласка лицима из седам сумњивих земаља. То је веома опасно", написао је Трамп.

Ово је била реакција на текст "Вашингтон тајмса" у коме се каже да је 77 одсто од 1.000 избјеглица који су ушли у САД од 3. фебруара из земаља које су покривене Трамповом забраном.

Извор: СРНА