latinica  ћирилица
11/02/2017 |  18:08 ⇒ 12/02/2017 | 10:10 | Аутор: РТРС

Узаврела политичка ситуација у Шипову (ВИДЕО)

Иако није прошло ни шест мјесеци од локалних избора, у појединим општинама политичка ситуација већ је узаврела.
Скупштина општине Шипово - Фото: РТРС
Скупштина општине ШиповоФото: РТРС

У Шипову опозиција тврди да су им одузета законом загарантована права,а власт – да терор опозиције нико неће да трпи.

Овако је изгледала посљедња Скупштина општине Шипово. За власт неприхватљиво- опозицији је, кажу, то био једини начин да се избори за права. Због незадовољства радом општинског парламента, данас су дошли и у републички. Кажу да у Шипову од октобра ниједна сједница није одржана у складу са законом. При доношењу дневног реда за Пету сједницу, незадовољство је кулминирало јер је предсједник Скупштине покушао да у гласање уврсти и одборника СДА-а чији мандат, како тврде, није верификован. То није тачно, категоричан је предсједник Скупштине, позивајући се на ЦИК. Међутим, опозиција не одустаје.

"Ништа нам друго није преостало него да негодујемо звиждањем у тој Скупштини општине, након чега је предсједник СО дао паузу. Изашли смо на паузу и онда се појавила полиција", рекао је Драган Шарић, одборник ПДП-а у Скупштини општине Шипово.

" Када је полиција дошла, они су прешли на неко друго мјесто и одржали сједницу", навео је Стеван Медић, одборник СДС-а у Скупштини општине Шипово.

 У владајућем блоку све оштро демантују. Кажу, опозиција и јесте ту да критикује, али не и да терорише остале одборнике.

"Да би избјегли инцидентну ситуацију, предсједник Скупштине општине послије опомене опозицији, позвао је позицију у другу просторију и уредно је одржана сједница. Њихово је право да причају да су одлуке незаконите. Кад је то опозицији говорила да позиција доноси законите одлуке? - То је њихов посао", рекао је Милан Ковач, начелник општине Шипово.

 Мишљење начелника општине дијели и предсједник Скупштине. Све је рађено у складу са законом, па и доношење дневног реда на спорној, Петој сједници.

"Опозиција је дошла спремна на Скупштину, тј. понијели су звиждаљке и унапријед су испланирали комплетан овај сценарио", истакао је Милан Плавшић, предсједник Скупштине општине Шипово.

 Опозиција тврди да је жељела да спријечи доношење незаконитих одлука, а међу њима и ону о измјенама буџета. Једно је сигурно - грађани нису бирали ни власт, ни опозицију да би овакве призоре гледали у свом парламенату, него да би заступали њихове интересе.