latinica  ћирилица
11/02/2017 |  16:16 | Аутор: РТРС

Мостар: Полиција спријечила напада на антифашисте, ухапшен младић са палицом

Због нереда на Партизанском гробљу у Мостару приликом свечаности обиљежавања 72. годишњице ослобођења Мостара у Другом свјетском рату приведена је једна особа, а у инциденту нитко није повријеђен.
Мостар: Спријечен напад - Фото: nezavisne novine
Мостар: Спријечен нападФото: nezavisne novine

Портпарол МУП-а ХНК Људевит Марић изјавио је и како је полиција данас била на нивоу задатка и спријечила инцидент и већи сукоб међу групама које су провоцирање започеле прије саме свечаности полагања цвијећа на Паризанском гробљу, које је и јуче било поприште вандала.

"Једна особа је лишена слободе на платоу испед Партизанског гробља, док је излазила из аутобуса. Полиција је код њега примијетила палицу за млаћење и лишила га слободе. Приведен је у ПУ Мостар и над њим се проводи криминаслистичка истрага", казао је Марић.

Иако се ради о мушкој особи, старости око двадесет година, како је нагласио Марић, у циљу провођења истраге полиција не може дати више информација.

Иако је приликом инцидента и полиција била на мети хулигана, по његовим ријечима, нема повријеђених полицајаца нити особа које су присуствовале обиљежавању на Партизанском гробљу.

Извор: Независне новине