latinica  ћирилица
11/02/2017 |  15:14 | Аутор: РТРС

Ватерполо клуб Партизан пред гашењем?

Тренери Партизана апеловали су данас да се нађе начин да се помогне том ватерполо клубу, који је у јако тешкој материјалној ситуацији.
Ватерполо клуб "Партизан" - Фото: B92
Ватерполо клуб "Партизан"Фото: B92

Шампион Србије и седмоструки европски првак навео је на свом сајту да је "као посљедица свега онога што се око клуба дешава посљедњих година" довело до тога да је температуре вода на Бањици сада таква да не може да се тренира.

"Тренери, друштвено одговорни људи, сматрају да је рад са преко 300 младих ватерполиста прије свега друштвено корисна и васпитно-педагошка, а тек онда тренажно селективна активност. Дугогодишњи врхунски рад тренера ВК Партизан изњедрио је велики број сјајних, успјешних, самопоузданих личности и плејаду врхунских спортиста, олимпијских, свјетских и европских шампиона. По броју освојених клупских трофеја важимо за један од најуспјешнијих ватерполо клубова у свијету. Готово сва најзначајнија репрезентативна достигнућа су освојили играчи и тренери који су потекли из школе ВК Партизан или су у једном периоду своје каријере ватерполо вјештине усавршавали у нашем клубу", наводи се у саопштењу Партизана.

"Континуитет и успостављени систем у раду са младима у Партизановој ватерполо школи од школе је створио бренд. Ватерполо клуб Партизан је временом постао синоним успјеха у ватерполу и као такав је препознатљив у Србији, Европи и широм свијета. Данас се слободно може рећи да је ВК Партизан са својом препознатљивом омладинском ватерполо школом један од најбољих, ако не и најбољи спортско-васпитни ватерполо колектив на свијету", навели су црно-бијели.

Колико је тешка ситуација говори и то што је предсједник Партизана Александар Шоштар ове недјеље рекао да је клуб пред гашењем. Шампион Србије у јануару три недјеље није имао гријање и морао је да се сели по београдским базенима. Сличну оцјену изнијели су и тренери у заједничком саопштењу.

"Генерације врхунских људи и спортиста стасавале су тренирајући у Партизану, репрезентовали и прославили земљу широм свијета и били узор младима. Гашењем ватерполо клуба Партизан нанеће се непроцјењива и неповратна штета цијелом ватерполо спорту и друштву како код нас тако и шире, а о педагошко-социолошко-психолошком аспекту губитка за дјецу која тренирају и која би убудуће тренирала, не можемо ни да замислимо посљедице. Тренери ВК Партизан апелују да се учине додатни напори како би се створили услови да клуб несметано ради, да се сачува бренд који су генерације стварале, и да се омогући да клуб настави своју традицију и значајну друштвену мисију, како би и убудуће у омладинској школи ВК Партизан стасавали врхунски људи и играчи", наводи се у саопштењу.

Извор: Независне новине