latinica  ћирилица
11/02/2017 |  12:49 ⇒ 12:50 | Аутор: РТРС

Јокић у друштву одабраних

За Николу Јокића само је небо граница у НБА лиги. Центар Денвера је протекле ноћи у дуелу са Њујорком остварио рекорд каријере у најјачој лиги свијета (40 поена, 9 скокова, 5 асистенција) и тако се нашао у невјероватном друштву легенди који су до таквог учинка дошли прије 22. рођендана.
Никола Јокић - Фото: Getty Images
Никола ЈокићФото: Getty Images

Никола Јокић је тренутно тема број 1 у НБА лиги. Нестварна партија овог 21-годишњег момка натјерала је Американце да загребу по историји и пронађу коме је још успјело да у његовим годинама забиљежи овакве бројке.

На крају, на списку се нашло осам имена: Коби Брајант, Леброн Џејмс, Мајкл Џордан, Кевин Дурент, Блејк Грифин, Трејси Мекгрејди, Ентони Дејвис, Карл Ентони Таунс. И сада - Никола Јокић!

Ових девет кошаркаша успјели су прије 22. године да постигну 40 поена, а да притом имају и девет скокова и пет асистенција! Импресивно!

Никола сваким даном помјера границе, ово му је већ трећи пут у протеклих мјесец дана да уписује рекорд каријере, али занимљиво, још није оборио онај "српски" рекорд, који је и даље у власништву Пеђе Стојаковића. Наиме, чудесна партија аса Сакрамента у победи над Њу Орлеансом 14. септембра 2006. године, када је постигао 42 поена, и даље опстаје на првом мјесту, али ако "Џокер" овако настави, само је питање када ће и овај рекорд бити срушен.

Извор: Блиц