latinica  ћирилица
11/02/2017 |  12:18 ⇒ 12:44 | Аутор: РТРС

Зворник: Отворена изложба "Трагови у времену" (ВИДЕО)

У зворничкој Народној библиотеци и музејској збирци отворена је изложба "Трагови у времену". Аутор изложбе Бранка Митровић представила је дио фонда завичајне збирке.
Зворник: Отворена изложба "Трагови у времену" - Фото: РТРС
Зворник: Отворена изложба "Трагови у времену"Фото: РТРС

Изложба "Трагови у времену" је својеврстан културно историјски водич. Поставку чине публикације завичајних писаца, фотографије, плакати, часописи, билтени, каталози и остала грађа која говори о Зворнику кроз различите временске периоде.

"У свим сегментима значи и историја и привредни развој и политичке прилике, културни и спортски догађаји. Завичајна збирка у ствари одсликава живот једног града кроз вријеме", истакла је аутор изложбе, Бранка Митровић.

Посјетиоци могу видјети многобројне привредне билтене, књигу пописа становништва из 1910. али и фотографије тадашњих зворничких породица.

У протеклих 70 година свог постојања зворничка Народна библиотека стекла је богат фонд завичајне збирке, која данас представља дио културне баштине Града.

То је нешто што су стварали наши суграђани кроз вијекове постојања, а ми смо се трудили у завичајној збирци као посебном фонду сваке библиотеке да то сачувамо и ово је начин да то представимо нашим суграђанима", рекла је директор Народне библиотеке Зворник, Нега Стјепановић.

Изложба ће бити отворена наредних десет дана.