latinica  ћирилица
11/02/2017 |  11:44 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

Србија и БиХ договориле заједничко одржавање 11 мостова (ВИДЕО)

Србија и БиХ договориле су заједничко одржавање 11 од укупно 13 мостова који се налазе између двије земље, изјавио је државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Миодраг Поледица.
Мост на Дрини, Братунац - Љубовија - Фото: СРНА
Мост на Дрини, Братунац - ЉубовијаФото: СРНА

Он је навео да је договорено да Србија одржава шест мостова на Дрини, а БиХ ће одржавати два моста преко Саве и три преко Увца.

"У последњих 20 и више година о тим мостовима нико није системски водио рачуна, сада смо постигли договор о одржавању тих мостова који повезују наше две државе", рекао је Поледица за Тањуг.

Он је навео да је јуче одржан званичан састанак делегација Србије и БиХ, чија је тема било одржавање мостова између двије државе.

Поледица је подсјетио на то да се заједнички гради мост преко Дрине Љубовија-Братунац и да је у плану успостављање заједничког граничног прелаза у Братунцу.

Према његовим ријечима, заједнички гранични прелаз значиће поједностављење процедуре преласка и смањење задржавања робе и путника пошто ће граничне службе обје земље бити под једним кровом.

Извор: СРНА