latinica  ћирилица
11/02/2017 |  10:12 ⇒ 10:12 | Аутор: РТРС

Ове знаке које вам тијело шаље немојте игнорисати

Људски организам је савршено прецизан, али веома осјетљив механизам. Уколико дође до неког поремећаја, тијело ће вам послати знак да нешто није како треба.
Илустрација (Фото: Thinkstock) -
Илустрација (Фото: Thinkstock)

Ваше је да обратите пажњу на те врло суптилне сигнале. Нипошто их немојте игнорисати, јер некада могу указивати на озбиљнији поремећај, пише портал индиатимес.com.

Тамни подочњаци

Поред недовољно сна, ваше тамне подочњаке може изазвати и анемија, стање када тијело не производи довољно црвених крвних зрнаца. Не треба одмах паничити, али ако сте се добро одморили, а тамни колутови око очију су остали, провјерите крвну слику.

Нејасан вид

Уколико вам се често дешава да не можете да препознате људе или не видите јасно саобраћајне знаке са уобичајене раздаљине, можда су вам потребне наочаре. Одвојте мало времена за посјету офталмологу.

Крчање у стомаку

Осим као сигнал глади, крчање у стомаку се јавља и из других разлога. Ако свој стомак чујете само повремено, немате разлога за бригу. Уколико је крчање постало свакодневна појава, или је праћено боловима, вријеме је за посјету љекару.

Перутање коже

Перутава кожа често указује на недостатак витамина, па ћете проблем ријешити уравнотеженом исхраном. Ако је перутање праћено и сврабом, вјероватно је у питању гљивична инфекција.

Губитак чула мириса

Уколико сте релативно млади, а примјетили сте да вам нос није тако прецизан као раније, узрок томе може бити упала синуса или вирусна инфекција. Немојте нагађати или се сами лијечити, већ идите на преглед.

Треперење капака

Ако сте провели превише времена радећи на рачунару, врло вјероватно да је вашим очима потребан само одмор послије кога ће треперење проћи. Ако ипак потраје, може бити први симптом неког нервног поремећаја или недостатка витамина и минерала.

Извор:Агенције