latinica  ћирилица
11/02/2017 |  08:37 ⇒ 19:52 | Аутор: РТРС

Магла у котлинама, учестали одрони у усјецима

Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ овог јутра одвија по претежно влажним коловозима, а због ниске јутарње температуре могућа је поледица у вишим планинским предјелима.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

У котлинама и дуж ријечних токова смањена је видљивост због магле, а на дионицама у усјецима и поред камених косина учестали су одрони земље и камења на коловоз.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске издвајају путне правце Карановац-Кнежево-Угар, Карановац-Црна Ријека-Мркоњић Град, Сарајево-Фоча и Вишеград-Устипрача.

На путном правцу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум, осим одрона, могуће је обрушавање сњежних лавина на коловоз.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица у мјесту Гашница оштећен је коловоз због чега се саобраћај одвија отежано.

У току је изградња вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој, због чега је петља "Маховљани" затворена за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због изградње вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, на локалитету Маховљанске петље од 23.00 до 5.00 часова биће обустављан саобраћај максимално до 30 минута, највише четири пута током овог периода.

Од 7.00 до 19.00 часова измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор ради регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила која су ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор /локалитети Насеобина Лишња, Пураћи, Ђокин поток/.

Због изласка механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор-Станари, секција Прњаворска петља.

Ради безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац", као и на регионалном путу и магистралном путу на том подручју, са постављеном привременом саобраћајном сигнализацијом.

На дионици регионалног пута Укрина-Вијака, у Вијачанима због радова на санацији коловоза саобраћај се одвија повремено једном траком.

У току су радови на санацији клизишта на магистралном путу Бањалука-Ребровац-Челинац, на подручју мјесне заједнице Ада, због чега је измијењен режим саобраћаја у дужини од 150 метара.

На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице због радова измијењен је режим саобраћања, а из АМС моле возаче да на тим дионицама поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб повремено се обуставља саобраћај у трајању од пет до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На дионоци магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због теренских инжењерско-геолошких радова на дионици регионалног пута Карановац-Митровићи саобраћај се одвија једном траком наизмјенично од 7.00 до 17.00 часова.

Пуштен је у пробни рад новоизграђени мост у Драгаловцима, на регионалном путу Горња Вијака два-Разбој.

На дионици регионалног пута Укрина-Горња Вијака због активираног клизишта саобраћа се једном саобраћајном траком наизмјенично.

АМС Републике Српске позива возаче да се прије поласка на пут упознају о стању на путевима путем бројева 1285, 066/823-000 или путем интернет странице www.амс-рс.com.

Видљивост је овога јутра због магле мјестимично смањена у котлинама и уз ријечне токове на подручју Федерације БиХ, укључујући путне правце Босански Петровац-Бихаћ, Зеница-Добој, Добој-Тузла, као и путеве на подручју Ливна, Гламоча, Купреса и Томиславграда.

На граничним прелазима у БиХ задржавања овога јутра нису дужа од 30 минута.

Радови на подручју Хрватске и даље су актуелни на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања, тако да се на овим прелазима током дана повремено саобраћа успорено.

Извор: СРНА