latinica  ћирилица
26/01/2017 |  18:42 | Аутор: РТРС

Шта о вашој личности открива начин на који пишете

Графологија је наука која на основу анализе рукописа открива карактеристике ваше личности, а начин на који пишете може да указује на више од 5.000 различитих особина.
Писање - Фото: илустрација
ПисањеФото: илустрација

Екстровертне особе имају тенденцију да пишу великим словима, док стидљиви, интровертни типови најчешће пишу малим словима. Ако су ваша слова просјечне величине, то показује способност да се усредсредите и концентришете.

Научници тврде да особе које остављају превише простора између реијчи уживају слободу и независност, док оне које праве мали размак између слова воле друштво других. Ако су ваше ријечи тотално измијешане, то показује да сте намјетљиви или волите гужву.

Притискање оловком док пишете указује на напетост и љутњу, док писање с благим притиском на папир показује знак преданости. То би требало да значи да сте емпатични и осјетљиви.

Ако је тачка на малом слову „и“ најчешће високо изнад слова, имате активну машту. Уколико тачку на „и“ стављате одмах изнад, то је знак организованости и детаљне оријентисаности ума. Ако вам је тачка на слову „и“ на лијевој страни, значи да оклевате, а ако умјесто тачке стављате круг, значи да сте разиграни и помало детињасти.

Ако су вам слова накривљена на десну страну, значи да вам пријају нова познанства, док слова накривљена на лијеву страну показују резервисаност.

Они који праве широку петљу код писаног латиничног слова „л“ опуштени су и спонтани, док уска петља значи да су особе често напете и суздржавају се од великих корака у животу.

Заобљена слова указују на креативност и умјетничку способност, док су уска слова с оштрим врховима знак амбициозности.

И брзина писања говори о вашој личности. Ако пишете брзо, врло је вјероватно да сте нестрпљиви и не волите да губите вријеме, док споро писање значи да сте методични.

Извор: РТС, The Digital Reader