latinica  ћирилица
22/01/2017 |  17:02 ⇒ 23/01/2017 | 08:12 | Аутор: РТРС

Политичка преслагивања у Братунцу – чланство четири странке прешло у СНСД! (ВИДЕО)

Комплетно чланство општинских одбора Напредне Српске, Српске радикалне странке, Савеза за Демократску Српску и Покрета за преокрет у будућности ће дјеловати као чланови Савеза независних социјалдемократа Братунца.
Братунац - ОО четири партије приступили СНСД-у - Фото: РТРС
Братунац - ОО четири партије приступили СНСД-уФото: РТРС

Ове четири странке имају и три одборника, тако да ће одборнички клуб Савеза независних социјалдемократа представљати најбронију и најјачу политичку партију у Скупштини општине Братунац.

Приступање општинских одбора четири политичке партије и уједињење са Савезом независних социјалдемократа у Братунцу за циљ има само једно – борба против рушења Републике Српске, коју тренутно спроводи актуелна власт на чијем челу су Српска демократска странка и Странка демократске акције.

- Ми овим окупљањем желимо да се боримо против једног политичког концепта који је концепт СДА а то је концепт на укидању Српске, појаснила је Славица Јовановић, предсједница Општинског одбора СНСД Братунац.

Из општинских одбора Савеза за демократску Српску, Српске радикалне стране Републике Српске и Напредне Српске, поручују да нису задовољни радом и одлукама скупштинске већине на челу са Српском демократском странком, те да је то деструктивна политика за Републику Српску.

- Ми се данас окупљамо око Милорада Додика и СНСД-а, а неки се окупљају око Бакира Изетбеговића и СДА, што је слика локалне братуначке власти, истиче предсједник Општинског одбора Савеза за демократску Српску Братунац, Срђан Ранкић.

Зоран Гвозденовић, предсједник Општинског одбора СРС РС Братунац , каже са Савез за промјене на челу са СДС-ом ради пробосанску политику и да му се не свиђа њихов рад у Федерацији БиХ те да не жели више да учествујем у тој причи.

- Закључили смо прије приступања да радимо нешто позитивно, да градимо, не да рушимо, и биће нам у наредном периоду циљ да срушимо ову ненародну власт која је сад формирана у Братунцу, закњучује Војин Остојић, предсједник Општинског одбора Напредне Српске Братунац.

Нови одборници СНСД-а су Радисав Јовановић, Брано Ђурић и Саво Вулић. Они ће од сада чинити одборнички клуб СНСД-а, који ће са пет чланова бити најбројнији у братуначкој локалној Скупштини.

Позивају дојучерашње коалиционе партнере на формирање већине без одборника СДА.

- Позивамо их да направе скупштинску већину са нама а нама заузврат не треба ништа, само да се врате из канџи СДА и да направимо једну већину која ће да ради за добробит српског народа, наглашава Радисав Јовановић из Савеза за демоктраску Српску.

- Ми знамо шта смо говорили људима и шта је обећано, ми знамо колико се предсједник бори за све нас у РС, и сада ће нам бити далеко лакше кад смо заједно, кад смо јачи, закључује Саво Вулић из Покрета за преокрет Братунца.

Након уједињења, иза СНСД-а је око 2.500 бирача, или 30 одсто гласача српске националности у Братунцу.

Из ове странке најављују да ће им врло брзо приступити још неколико одборника, и да ће радити на формирању нове скупштинске већине.