latinica  ћирилица
22/01/2017 |  15:24 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

И сутра хладно, током дана више сунца (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће ујутро бити мраз уз честу маглу која ће се понегдје задржавати већи дио дана, а током дана биће више сунчаног времена, саоштено је из Хидрометеролошког завода Републике Српске.

Јутарња температура ваздуха биће од минус 11 до минус четири, локално на планинама и понегдје на сјеверу хладније, а на југу до нуле.

Највиша дневна температура ваздуха биће од минус четири у магловитим предјелима, у већини крајева од нула до четири, на југу око 10 степени Целзијусових.

На сјеверу и истоку биће облачно и хладно, а у осталим предјелима уз више сунчаног времена гдје ће температура прећи у плус.

Вјетар ће бити врло слаб источни и сјевероистични.

У уторак, 24. јануара, биће облачно и хладније вријеме уз слаб снијег понегдје, а на југу слаба киша. Све укупно очекује се врло мала количина падавина, а понегдје на западу и југу остаје суво без падавина.

Јутарња температура ваздуха биће од минус девет до минус четири, на југу до три степена Целзијусових. Највиша дневна температура ваздуха од минус четири до нула, на југу око седам, а у вишим пределима од минус шест степени Целзијусових.

У сриједу, 25. јануара, биће облачно, хладно и претежно суво вријеме. Врло слаб снијег ће провејавати само понегдје на истоку и сјеверозападу током јутра. На југу ће доћи до постепеног разведравања.

Јутарња температура ваздуха од седам до минус четири, на југу до два, у вишим предјелима око минус 10 степени Целзијусових. Највиша дневна температура ваздуха биће од минус четири до минус један, на југу до осам, у вишим предјелима од минус шест степени Целзијусових.

У четвртак, 26. јануара, ујутро ће бити хладно уз мраз и облачно, на сјеверу и истоку честа појава магле. Током дана у већини крајева биће хладно и облачно вријеме, само на југу сунчано и топлије. У појединим предјелима на западу и истоку уз повремене сунчане периоде и благи пораст температуре.

Јутарња температура ваздуха од минус 12 до минус седам, на југу око нуле, у вишим предјелима до минус 15 степени целзијусових. Највиша дневна температура ваздуха од минус четири у магловитим предјелима до два у сунчаним, на југу до девет степени Целзијусових.

У БиХ данас је на сјеверу и истоку облачно и хладно, а у осталим предјелима уз више сунчаног времена.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Калиновик минус шест, Чемерно, Соколац, Бијељина и Мањача минус пет, Шипово минус четири, Рибник, Крупа на Уни, Котор Варош минус три, Крупа на Врбасу, Брдо, Гацко, Чајниче и Источно Сарајево минус два, Нови Град, Србац, Рудо, Хан Пијесак, Приједор и Бањалука минус једа, Фоча и Зворник нула, Мркоњић Град, Добој један, Вишеград, Сребреница два, Невесиње пет, Билећа девет, Требиње 11 степени Целзијусових.

Извор: СРНА