latinica  ћирилица
21/01/2017 |  16:50 ⇒ 16:59 | Аутор: РТРС

Линта: Фашистичка провокација Церића и Куртћехајића

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта сматра да су изјаве некадашњег врховног поглавара Исламске заједнице у БиХ Мустафе Церића и члана Свјетског бошњачког конгреса Суада Куртћехајића о Републици Српској "фашистичка провокација".
Миодраг Линта - Фото: ТАНЈУГ
Миодраг ЛинтаФото: ТАНЈУГ

Миодраг Линта наводи да су тим изјавама Републику Српску изједначили са злогласном Независном државом Хрватском и Исламском државом и затражили укидање њеног имена, наводи се у саопштењу.

"Церић и чланови Свјетског бошњачког конгреса треба добро да знају да нема помирења док се Бошњаци не одрекну политике Алије Изетбеговића и док не признају геноцид који су починили над Србима и НДХ и етничко чишћење Срба и бројне злочине над Србима у Федерацији БиХ", поручио је Линта.

Предсједник Савеза Срба из региона наводи да су Срби у НДХ били жртве усташког геноцида, а Бошњаци су у тој геноцидној творевини називани хрватским цвијећем.

Линта истиче да Република Српска није парадржавна творевина, како наводи Церић, већ израз тежње српског народа за својом државом управо с циљем да му се не понови још један геноцид од стране Хрвата и Бошњака.

Извор: РТС