latinica  ћирилица
21/01/2017 |  08:20 ⇒ 08:38 | Аутор: РТРС

Уручење признања и награде "Свети Сава" у Београду

Друштво "Свети Сава" данас ће у Народној библиотеци Србије у Београду прославити своју славу и уручити признања и награде побједницима на традиционалном Светосавском књижевном конкурсу за основце и средњошколце из Србије, Републике Српске и из дијаспоре.
Друштво "Свети Сава" Београд - Фото: РТРС
Друштво "Свети Сава" БеоградФото: РТРС

 
Овогодишњи добитници високог признања, Плакете Друштва "Свети Сава" која се додјељује "за посебни допринос активностима Друштва, а на добробит српског народа" су Педагошки музеј у Београду, Коло српских сестара и Јавно предузеће "Службени гласник", најављено је из Друштва "Свети Сава".

На свечаности ће бити уручене и награде добитницима на традиционалном Светосавском књижевном конкурсу за ученике основних и средњих школа Србије, Републике Српске и дијаспоре.

Велику награду освојила је ученица Земунске гимназије Милица М. Јанковић, док су прве награде припале Јовани Костадиновић из Ниша и Уни Милић из Смедерева у конкуренцији основних школа.

У конкуренцији средњих школа награду су освојили Ивана Лажетић из Гацка у Републици Српској и Душан Мирчетић из Зајечара, док је Милош Јевтић из допунске основне школе у Базелу, Швајцарској, добитник специјалне награде.

Извор: Срна